AC/Kyla

Kyla eller komfortkyla är nåt som många väljer att installera i sina hus eller lokaler. Det finns idag flera olika sätt att kyla. Vi kan installera kyla i separata sovrum till större lokaler. Har du en bergvärmepump idag så kan vi ”ta kyla” från borrhålet för att få svalt i huset.

IVT AERO 800 luft/luftvärmepump

AC installation

Vanligast är aircondition anläggningar som i vissa fall även kan producera värme på vintern. Anläggningarna finns i flera olika modeller och effekter. Vanligt är att man ofta är rädd för driftkostnader blir höga med A/C. Idag är anläggningarna mycket energieffektiva och kylbehovet är oftast en begränsad period på ca 1-2 månader om året.

Bra att tänka på är att kyla är tungt och faller ner mot golvet. Därför rekommenderar vi att man installerar kylanläggningen i de rum eller rummen som kylan behövs.

Naturkyla

En annan typ av komfortkyl­anläggning är ”Naturkyla”. Naturkyla har man tillgång till om man har en bergvärmeanläggning. Man kan på sommaren nyttja energibrunnen för kyla. Ett mycket energieffektivt alternativ med låga driftkostnader.

Nackdelen är att kyleffekten oftast blir lägre och att installations­kostnaderna blir något högre. Man kan även med naturkyla få en viss åter laddning av energi i energibrunnen.

Aero 800 och 900 Värmande och svalkande utan drag

Kontakta oss för kostnadsfri offert

Ring oss på 026-14 29 01 eller skicka in en förfrågan. Här under kan du klicka och få information om din AC eller om du har behov av renare luft hemma.

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Värmepumpcenter i Gävle AB sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.